Kontakt
Ankieta+ @ Twitter Ankieta+ @ Google+
Ukończono 0%

1

* 1. 1. Czy kupuje Pan/Pani żywność ekologiczną? (W przypadku udzielenia odpowiedzi "nie" proszę przejść do pyt. 8)
Tak
Nie
2. Jak często kupuje Pan/Pani żywność ekologiczną?
□ Kilka razy w tygodniu □ Raz w tygodniu
□ Kilka razy w miesiącu □ Raz w miesiącu
□ Kilka razy w roku □ Raz do roku lub rzadziej
3. Od ilu lat jest Pan/Pani konsumentem żywności ekologicznej?
□ Krócej niż rok □ Od roku
□ Od 2 lat □ Powyżej 2 lat
□ Nie pamiętam
4. Gdzie najczęściej kupuję Pan/ Pani żywność ekologiczną? (maksymalnie 3 odpowiedzi)
□ Specjalistyczne sklepy ze zdrową żywnością □ Dyskonty
□ Supermarkety/ hipermarkety □ Bezpośrednio od rolnika
□ Sklepy internetowe □ Biobazary, targowiska
5. Z jakiego źródła czerpie Pan/ Pani informację na temat żywności ekologicznej?(Proszę zaznaczyć maksymalnie 3 źródła)
Z Internetu □ Z telewizji/prasy
□ Z opakowania produktu □ Z uczelni/pracy
□ Od rodziców/ znajomych □ Od rolnika
□ Od lekarza
6. Która grupa produktów ekologicznych jest przez Pana/ Panią kupowana najczęściej?
RegularnieCzęstoCzasamiNigdy
Mleko i przetwory mleczne
Pieczywo i produkty zbożowe
Mięso
Warzywa i owoce
Jaja
Słodycze
Kawa/herbata
Soki i napoje bezalkoholowe
Ryby i owoce morza
Wyroby alkoholowe
7. Czym kieruje się Pan/Pani przy zakupie żywności ekologicznej? Przy każdej odpowiedzi należy określić ważność danego czynnika od 1 (nieważne) do 5 (bardzo ważne)
12345Nie wiem
Cena
Troska o środowisko
Dobrostan zwierząt
Jest smaczniejsza od konwencjonalnej
Troska o zdrowie
Ze względu na modę
Lepsza jakość i skład
Ze względu na oznakowanie posiadanymi certyfikatami
Wartości odżywcze
Pochodzenie z kraju/regionu w którym mieszkam
Opinia rodziny/znajomych
* 8. Co Pana/Pani zniechęca do zakupu żywności ekologicznej? Przy każdej odpowiedzi należy określić ważność danego czynnika od 1 (mały wpływ) do 5 (największy wpływ)
12345Nie wiem
Wysoka cena
Brak zaufania do produktów
Mała dostępność żywności
Mały wybór
Przyzwyczajenie do żywności konwencjonalnej
Nie wiem jak odróżnić je od innych
Krótsza trwałość żywości ekologicznej
* 9. Jak ocenia Pan/Pani stosunek jakości żywności ekologicznej do ceny?
□ Bardzo dobra □ Dobra
□ Dostateczna □ Zła
□ Bardzo zła □ Nie wiem
* 10. Jaka jest Pana/Pani wiedza na temat żywności ekologicznej?
Brak wiedzy/bardzo zła wiedza □ Słaba wiedza
□ Ani dobra, ani zła wiedza □ Dobra wiedza
□ Bardzo dobra wiedza
11. Które z wymienionych należy do oznaczeń żywności ekologicznej?
Bio(gm)
Bez glutenu
Organic
Prawidlowa
Eko(pl)
* 12. Co powinno się zmienić aby Pan/Pani częściej sięgał/a po produkty ekologiczne? (maksymalnie 3 odpowiedzi)
Niższa cena □ Lepsza dostępność
□ Poprawa asortymentu □ Zmiana trybu życia
□ Skuteczniejsza reklama □ Większa dostępność informacji
□ Wzrost dochodów osobistych
* 13. Czy uważa Pan/Pani, że w kraju potrzebna jest promocja żywności ekologicznej?
Tak
□ Nie
□ Nie wiem
* 14. Czy pod wpływem pandemii Pan/Pani zaczęli sięgać częściej po produkty bio?
Tak, sięgam po nie częściej niż dotychczas
□ Nie, kupuje taką samą ilość jak wcześniej
□ Nie kupuje
15. Płeć:
K
M
* 16. Wiek
□ 18-21 lat
□ 22-25 lata
□ 26-30 lat
□ Powyżej 30 lat
* 17. Kraj pochodzenia:
Polska
Ukraina
* 18. Wykształcenie:
Gimnazjalne lub niżej
□ Zawodowe
□ Średnie
□ Wyższe
19. Jak ocenia Pan/Pani swoją sytuację finansową?
Bardzo dobra
□ Dobra
□ Średnia
□ Zła
□ Bardzo zła


Ankieta

Zarejestruj bezpłatne konto w 15 sekund i twórz własne ankiety online - za darmo! .