Kontakt
Ankieta+ @ Twitter Ankieta+ @ Google+
Ukończono 0%

POZIOM WIEDZY WYBRANEJ GRUPY KONSUMENTÓW W ZAKRESIE WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNYCH ŻURAWINY kopia

"Poziom wiedzy wybranej grupy konsumentów w zakresie właściwości zdrowotnych żurawiny"



Szanowna(y) Respondentko(cie)

Zapraszam do wzięcia udziału w badaniu ankietowym, którego celem
jest poznanie poziomu Państwa wiedzy w zakresie właściwości zdrowotnych żurawiny.
Badanie ma charakter anonimowy, a uzyskane dane zostaną poddane analizie zbiorczej i posłużą wyłącznie do opracowania naukowego w ramach pisania pracy inżynierskiej. W związku z powyższym proszę Państwa o wypełnienie kwestionariusza ankiety stawiając znak X w jednym z wyznaczonych miejsc.
Pragnę zwrócić uwagę, że pozostawienie któregoś z pytań bez odpowiedzi obniża wartość całego badania.

Bardzo dziękuję za poświęcony czas!
1. Czy spożywa Pan/Pani żurawinę?
Tak (proszę przejść do pytania nr 2)
Nie (proszę przejść do pytania nr 5)
2. Co skłania Pana/Panią do spożywania żurawiny?
SMAK
WŁAŚCIWOŚCI PROZDROWOTNE
WARTOŚCI ODŻYWCZE
KULINARNE ZASTOSOWANIE
3. Jak często spożywa Pan/Pani żurawinę?
KILKA RAZY W TYGODNIU
RAZ W TYGODNIU
RAZ W MIESIĄCU
RAZ W ROKU
4. Jak ocenia Pan/Pani smak żurawiny w skali od 1-5? (1-bardzo zły; 2-zły; 3-dostateczny; 4-dobry; 5-bardzo dobry)
OCENA
1 - bardzo zły
2- zły
3 - dostateczny
4 - dobry
5 - bardzo dobry
5. Czy Pana/Pani zdaniem żurawina ma właściwości zdrowotne?
TAK
NIE
NIE POSIADAM WIEDZY NA TEN TEMAT
6. Czy zdaje sobie Pan/Pani jakie są przeciwwskazania do spożywania żurawiny?
TAK
NIE
7. Czy kiedykolwiek zapoznawał/a się Pan/Pani z właściwościami żurawiny?
TAK
NIE
8. Proszę zaznaczyć produkty, które kupuje Pan/Pani najczęściej:
ŚWIEŻE OWOCE ŻURAWINY
SUSZONE OWOCE ŻURAWINY
MROŻONE OWOCE ŻURAWINY
KONFITURĘ Z ŻURAWINY
SUPLEMENTY DIETY Z ŻURAWINY
NATURALNY 100% SOK Z ŻURAWINY
SOKI Z DODATKIEM ŻURAWINY
9. W jakim stopniu zgadza się Pan/Pani z poniższymi stwierdzeniami dotyczącymi właściwości zdrowotnych owoców żurawiny - proszę postawić X przy stwierdzeniu, z którym się zgadzasz:
NIERACZEJ NIENIE WIEM / NIE MAM ZDANIARACZEJ TAKTAK
Owoce żurawiny są źródłem witamin (A, C, E), związków mineralnych (potasu, sodu, selenu), jak również luteiny i β-karotenu
Żurawina zawiera polifenole: flawonoidy,kwasy fenolowe oraz stilibeny
Żurawina może powodować zwiększone krwawienie u osób stosujących leki rozrzedzające krew
Produkty z żurawiny mogą potęgować wydalanie szczawianów, co przyczynia się do formacji kamieni nerkowych
Zapobiega zakażeniom układu moczowego
Posiadają właściwości bakteriobójcze, dzięki czemu skutecznie chronią zęby przed powstawaniem próchnicy
Hamuje przyleganie adhezyn Helicobacter pylori do komórek nabłonkowych żołądka
Flawonoidy zawarte w żurawinie mogą zmniejszać ryzyko zachorowania na choroby układu sercowo-naczyniowego
Ogranicza powstawanie zmian miażdżycowych
Związki aktywne zawarte w żurawinie spowalniają podziały komórek nowotworowych
10. Jak ocenia Pan/Pani poziom swojej wiedzy w zakresie właściwości zdrowotnych żurawiny?
NIEDOSTATECZNY
DOSTATECZNY
BARDZO DOBRY
METRYCZKA
11. Miejsce zamieszkania:
Miasto
Wieś
12. Płeć
Kobieta
Mężczyzna
13. Wiek:
Poniżej 30 lat
30-60 lat
Powyżej 60 lat


Ankieta

Zarejestruj bezpłatne konto w 15 sekund i twórz własne ankiety online - za darmo! .